Notícies

El BCN Film Fest 2022 avança nombrosos títols de la collita catalana de l’any

La 6a edició del festival se celebrarà del 21 al 29 d’abril 

Del 21 al 29 d’abril, el BCN Film Fest, Festival Internacional de Cinema de Barcelona - Sant Jordi torna a celebrar una nova edició a la ciutat comtal i comptarà amb els Cinemes Verdi com a seu oficial. 

El primer avançament de la programació inclou fins a 9 llargmetratges catalans que tindran la seva estrena en el marc del festival, entre els quals s’hi troba el film inaugural d’aquesta 6a edició del festival, Espejo, espejo, el segon llargmetratge de Marc Crehuet. Amb un repartiment encapçalat per Santi Millán, Malena Alterio, Natalia de Molina i Carlos Areces, la pel·lícula mostra com l’ambició, la por, l’amor i la traïció es barregen en una comèdia on de vegades el pitjor enemic és un mateix. Dins la secció oficial també competeixen Culpa, la quarta pel·lícula de l’acadèmic Ibon Cormenzana com a director, que tindrà la seva première europea en el marc del festival. Cormenzana signa també el guió amb l’actriu i protagonista del film, Manuela Vellés, guardonada al Festival de Cinema Independent de Vancouver; i El fred que crema, el debut cinematogràfic de Santi Trullenque. La cinta és un thriller dramàtic interpretada per Greta Fernández, Roger Casamajor, Adrià Collado, Daniel Horvath, Ksawey Szlenkier i Pedro Casablanc. Dues produccions més participaran en la secció oficial fora de competició: La maniobra de la tortuga, de Juan Miguel del Castillo, un thriller policíac amb tints socials basat en la novel·la homònima de Benito Olmo; i Sinjar, d’Anna M. Bofarull, una ficció que compta amb Nora Navas, Halima Ilter i Iman Ido Koro, basada en històries reals al voltant de l’ISIS. 

A la secció “Cinema amb gràcia” s’estrenaran mundialment els llargmetratges Amor de madre, la nova comèdia de Paco Caballero protagonitzada per Quim Gutiérrez i Carmen Machi; i Todos los hacen, de Martín Cuervo, una comèdia negra en clau de thriller que compta amb un repartiment coral.

Nosaltres no ens matarem amb pistoles, de Maria Ripoll, i Quico Sabaté: sense destí, de Sílvia Quer, formaran part de la secció “Zona oberta”. Maria Ripoll adapta a la gran pantalla l’obra teatral de Víctor Sánchez Rodríguez: un retrat generacional que combina el drama amb dosis de comèdia amb un repartiment encapçalat per Ingrid García-Jonsson, l’acadèmica Elena Martín, Jose Manjón, Lorena López i Carlos Troya. L’acadèmica i membre de l’actual Junta Directiva de l’Acadèmia, Sílvia Quer, recupera les últimes hores de Quico Sabaté, l’últim guerriller antifranquista interpretat per Roger Casamajor.

Consulta la programació completa aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat