Notícies

El Festimatge 2022 ret homenatge a Josep Maria Forn i Encarnació Soler

La 17a edició del Festival de la Imatge de Calella se celebrarà del 2 al 24 d’abril

Organitzat per Foto-Film Calella i l’Ajuntament de Calella, el FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, inaugura la seva 17a edició el proper 2 d’abril. Fins al dia 24 del mateix mes, el certamen oferirà diverses exposicions, taules rodones, tallers sobre fotografia i cinema i projeccions. 

La 17a edició del Festimatge retrà un acte d’homenatge i de comiat als acadèmics Josep Maria Forn, Premi Gaudí d’Honor - Miquel Porter l'any 2010 i membre del Comitè d’Honor del festival, amb la projecció del seu film La piel quemada, i a la historiadora Encarnació Soler, qui va ser alhora coordinadora del certamen de Cinema 9’5 mm, una trobada que enguany celebra el seu centenari amb una programació de projeccions emblemàtiques de cinema mut en format original de 9,5 mm amb acompanyament de piano en directe.

El festival inclou també un ampli repertori de curts, enguany procedents de 31 països diferents en el marc del Trofeu Torretes de Curtmetratges, entre els quals es troba el guardonat a Millor curtmetratge català, Llana negra, d’Elisabet Terri, que competia també amb Perdona, estava dormint, de Daniel Noblom, La tardor de la història, de Marcel Buisan, i Fuga, d’Alex Sardá, preseleccionat als XIV Premis Gaudí. El Festimatge 2022 també portarà a Calella l'obra del fotògraf japonès Masao Yamamoto després de viatjar per galeries i museus de tot el món.

Consulta aquí la programació completa del festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat