Notícies

L’acadèmica Miriam Porté, Premi Honorífic del FIC-CAT 2022

L’acte de lliurament tindrà lloc el diumenge 5 de juny

La 14a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, FIC-CAT, que tindrà lloc del 4 a l’11 de juny a Roda de Berà, ha fet públic el seu premi honorífic d’enguany  vinculat a l’eix temàtic d’aquesta edició: la producció. El Comitè organitzador del festival ha volgut distingir la productora i acadèmica Miriam Porté amb el Premi Honorífic FIC-CAT 2022, en reconeixement a la seva aposta per produir cinema valent en català, pel seu compromís amb el cinema femení i per la seva trajectòria cinematogràfica i projecció dins i fora de Catalunya. 

Miriam Porté és productora i fundadora de Distinto Films, amb la qual ha produït recentment Sis dies corrents, de l’acadèmica Neus Ballús, i Frederica Montseny, la dona que parla, de Laura Mañá, ambdues guardonades en la darrera edició dels Premis de l’Acadèmia amb les estatuetes a Millor pel·lícula i a Millor pel·lícula per a televisió respectivament. Tal com succeeix a Frederica Montseny, la dona que parla, les seves produccions televisives segueixen una marcada línia editorial, la d’explicar històries de dones no prou reconegudes tot i la seva labor en la defensa dels drets, sobretot de les dones. Ho veiem també a Clara Campoamor, la dona oblidada i a Concepció Arenal, la visitadora de presons, ambdues dirigides per Laura Mañá; i també a La Xirgu; La llum d’Elna, guardonada als X Premis Gaudí; i La dona del segle, nominada a la XII edició dels Premis, dirigides totes elles per l’acadèmica Sílvia Quer. Amb el segell de Distinto Films també ha produït altres èxits com el curtmetratge Suc de síndria, de l’acadèmica Irene Moray, guardonat als XII Premis Gaudí i als Premis Goya 2020, o els llargmetratges Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, Bisnaga d’Or al Festival de Màlaga 2012; El Gran Vázquez, presentada a la Secció Oficial del Festival de Sant Sebastià 201; i Yo, guanyadora del Premi FIPRESCI al Festival de Rotterdam 2007.

Porté és també sòcia fundadora i presidenta d’honor de Dones Visuals i actualment és vicepresidenta de la Federació de Productores Audiovisuals (PROA).

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat