Notícies

El D’A Film Festival Barcelona 2022 torna a apostar per l'autoria catalana

Alcarràs, de Carla Simón, inaugurarà la 12a edició del festival

El proper dijous 28 d’abril arrenca una nova edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona amb la projecció de la guanyadora de l’Os d’Or a la passada Berlinale, Alcarràs, de l’acadèmica Carla Simón. Durant deu dies consecutius, el festival oferirà un panorama imprescindible per rastrejar els nous corrents de l’autoria cinematogràfica amb un ampli repertori de participació catalana en la programació.

A banda de la pel·lícula inaugural del festival, la selecció de pel·lícules catalanes inclou dos llargmetratges que competiran a la secció Talents: Costa Brava, Lebanon, el debut cinematogràfic de Mounia Akl co-escrit per l’acadèmica Clara Roquet, i Tiempos futuros, de Victor Manuel Checa. Per la seva banda, el documental Passion, de Maja Borg, es projectarà a la secció Transicions, i La cançó pop, el segon llargmetratge de Raúl Portero estrenat al festival de Raindance, es presentarà a la secció de Premières juntament amb la darrera pel·lícula de Nely Reguera, La voluntària, estrenada recentment en la secció oficial del Festival de Màlaga. 

El gruix de  producció catalana es troba a la secció competitiva Un impulso colectivo, on participen fins a 17 curtmetratges agrupats en diferents temàtiques i 7 llargmetratges catalans: amb premiere mundial es podrà veure Aftersun, de Lluís Galter, i el documental Cantando en las azoteas, d’Enric Ribes, que competiran amb Canción de una dama en la sombra, de Carolina Astudillo; Dúo, de Meritxell ColellMi vacío y yo, d’Adrián Silvestre i els films d’Eva Garrido, Fail Better i de Zaida Carmona, La amiga de mi amiga. 

El cinema dirigit per dones no només marcarà el tret de sortida del festival, sinó que també estarà present a la cloenda amb Cinco lobitos, d’Alauda Ruiz de Azúa, protagonitzada per l’actriu catalana Laia Costa, premiada com a millor intèrpret a la darrera edició del Festival de Màlaga.

Tota la programació es podrà veure del 28 d’abril al 8 de maig a les diverses seus del festival, com el CCCB, els Cinemes Renoir, la sala Zumzeig, la Filmoteca de Catalunya i Aribau 5. També estarà disponible a Filmin.

Més informació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat