Notícies

Retransmissió en directe i 3D de la final de l’Open de tenis de Madrid

Èxit en la retransmissió en directe i 3D de la final de l’Open de tenis de Madrid
Les finals masculina i femenina del torneig de tenis Masters 1000 Mutua Madrileña Open celebrades el diumenge dia 16  a la Caja Mágica de Madrid s’han caracteritzat per una realització en 3D. I. Tiriac, promotor i assessor del torneig declarava: “Hem apostat per portar el tenis a una altre dimensió, aquella tercera dimensió que impregna cada vegada més a la societat gràcies, entre d’altres coses, al cinema”. ATM Broadcast empresa especialitzada en la realització d’actes esportius ha estat l’escollida per l’organització per portar a terme aquest repte tecnològic. Aquesta, tanmateix ha confiat en OVIDE B.S. i la seva divisió d’enginyeria 3D així com en els seus equips per garantir l’èxit de la retransmissió en directe i 3D.

Després dels bons resultats de les proves realitzades durant el torneig entre Venus Williams i Aravane Rezai l’equip tècnic es centrà en la que havia de ser la retransmissió en directe i 3D de la final masculina protagonitzada per Rafael Nadal i Roger Federer. L’esdeveniment esportiu va ser retransmès via satèl·lit per una unitat DSNG d’ATM Broadcast a diferents cinemes de Madrid, Barcelona i Màlaga.

6 posicions de càmera (12 càmeres en total), 10 Thomson HD LDK 8000 per les quals es van utilitzar més de 8.500 metres de cablejat triaxial, 4 RIGs de P+S TECHNIK i 2 més de KRONOMAV a més de 2 mini càmeres amb el seu mini RIG, van ser alguns dels equips que OVIDE B.S. va subministrar per l’esdeveniment. Durant la retransmissió es va utilitzar la senyal d’una spidercam que es va convertir de 2D a 3D mitjançant el processador JVC IF-2D3D. Les òptiques utilitzades van ser de Canon HJ22x, HJ17x i les noves gran angular HJ14x4.3 (totes les òptiques en versió full servo). Les òptiques van ser dirigides amb el dispositiu AF-BOTH X2 que el departament d’ OVIDE B.S. va desenvolupar per controlar tant el zoom com el “foco” de les òptiques de manera sincronitzada. També es van realitzar proves amb un dispositiu prototip molt similar de Canon.

De l’estereoscòpia se’n va fer càrrec Apuntolapospo amb el seu sistema “Poliphemus”. Respecte a la unitat mòbil, la va entregar la marca Intervideo. I. Tiriac va concloure les seves declaracions comentant: “Madrid ha tornat a donar una pas endavant i segurament que la resta l’imitarà. La inversió tecnològica, mental i econòmica ha estat quantiosa, però val la pena. Madrid pot estar orgullosa de que el seu torneig sigui el primer de món que es produeix i distribueix en 3D. Sense cap mena de dubte la final quedarà a la història del tenis”.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat