Notícies

L’Acadèmia del Cinema Català va retra homenatge a Antonio Mercero

L’Acadèmia del Cinema Català va retra homenatge a  Antonio Mercero, Goya d’Honor 2010, projectant Planta 4ª  el 17 de maig als cinemes Maldà
Aquesta jornada d’homenatge es deu a la col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. En aquest sentit l’Acadèmia del Cinema Català va retra homenatge a Antonio Mercero, premi Goya d’Honor 2010, amb la projecció de Planta 4ª el 17 de maig en als cinemes Maldà i la celebració col·loqui amb Albert Espinosa, guionista del film.
Antonio Mercero, Goya d'Honor 2010, és director i guionista de cinema i televisió, reconegut principalment per les seves sèries Verano Azul, Farmacia de guardia així com pel seu premiat telefilm La cabina. A nivell internacional ha rebut el premi al millor director del Festival de Cinema de Montreal al 2003 per la seva pel·lícula Planta 4ª i el premi Emmy de l’Academia Nacional de Televisió y Ciències de Nova York l’any 1973 per La Cabina.
Planta 4ª, protagonitzada per Juan José Ballesta, narra l’experiència d’un grup de joves que comparteixen la planta de traumatologia d’un hospital. El film narra com els joves pacients aconsegueixen desafiar el destí amb la seva alegria i així fer suportable la seva estança al centre.
Antonio Mercero i Albert Espinosa són els guionistes d’aquesta pel·lícula que està basada en l’obra teatral “Los Pelones”.

Albert Espinosa (guionista de la pel·lícula PLANTA 4ª), Joel Joan (president de l’Acadèmia del Cinema Català) i
Teresa Enrich (Vicepresidenta de l’Academia del cine español)
bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat