Notícies

L’Acadèmia espanyola de cinema homenatja a Josep Maria Forn

El director va presentar La piel quemada a Madrid gràcies a la col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i la “Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España”
El passat dimarts 25 de maig la “Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España” va dedicar una jornada a la figura de Josep Maria Forn, premi Gaudí d’Honor 2010, en la que el director va presentar la pel·lícula La piel quemada i el curtmetratge Gaudí ensayo. L’acte va tenir lloc a la seu de l’acadèmia situada al carrer Zurbano núm. 3 de Madrid a les 19h.
La piel quemada, rodada fa més de quatre dècades amb Antonio Iranzo, Marta Bay i Sílvia Solar, ha estat una de les obres més exitoses de Forn. Gaudí Ensayo és un curtmetratge documental, rodat l’any 1952, en el que Forn reflexiona sobre la figura de Gaudí y remarca les seves vinculacions amb les vanguardes artístiques de l’època.
Aquesta jornada d’homenatge es deu a la col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España. En aquest sentit l’Acadèmia del Cinema Català va retre homenatge el passat 17 de maig a Antonio Mercero, premi Goya d’Honor 2010, amb la projecció de Planta 4ª i la celebració col·loqui amb Albert Espinosa, guionista del film.
Trajectòria de Josep M Forn  
Josep Maria Forn, amb una llarga trajectòria en el món del cinema, ha estat un dels fundadors de l’Institut del Cinema Català, que posteriorment va presidir. Durant la seva carrera ha estat també director general de Cinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat, president del Col·legi de Directors de Catalunya i membre fundador de l’Acadèmia del Cinema Català. Forn, a més, ha rebut diversos reconeixements per les seves pel·lícules i la Creu de Sant Jordi. Una de les pel·lícules més reconegudes de la seva carrera ha estat La piel quemada, rodada l’any 1967. El film, amb la immigració interna i el turisme de principals protagonistes, s’ha erigit com una instantània realista de la situació del país en aquell moment.

{morfeo 96}

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat