Notícies

L’Acadèmia del Cinema Català ret homenatge a la figura de Gaudí

El públic ja pot veure el documental Güell-Gaudí, un projecte comú, a través del web de l’Acadèmia (http://www.academiadelcinema.cat)

Ahir al vespre, dilluns 6 de setembre, l’Acadèmia del Cinema Català va dedicar una jornada a la figura de l’arquitecte Antoni Gaudí en un acte a la sala Mompou de l’SGAE. Es va projectar el documental Güell-Gaudí, un projecte comú, dirigit per Joan Riedweg i fet per encàrrec de la Diputació de Barcelona en motiu de la celebració de l’any Gaudí 2002. L’homenatge va culminar amb la projecció de Gaudí Ensayo, el curt documental rodat l’any 1952 per Josep Maria Forn,  premi Gaudí d’Honor 2010. Tot i els 50 anys de diferència entre les dues obres, ambdues es complementen i apropen l’espectador a la figura de l’artista i a la seva obra.

L’acte, que va ser tot un èxit de públic, va comptar amb la presència de Carme García Lores, diputada de Cultura Popular i Tradicional de la Diputació de Barcelona, així com de Raquel Lacuesta, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local i impulsora del documental, Joan Riedweg i Josep Maria Forn, que van presentar les dues projeccions. Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català, va donar el tret de sortida a la jornada amb un parlament en què va recalcar  la qualitat i riquesa dels treballs dels professionals del sector català.

Güell-Gaudí, un projecte comú es va estrenar l’any 2002 en motiu de la celebració de l’Any Gaudí. Es tracta d’una obra de 20 minuts de durada encarregada per la Diputació de Barcelona i en què l’Acadèmia del Cinema Català ha tingut un paper protagonista, ja que 7 acadèmics formen part de l’equip artítstic i tècnic.

Gaudí (Ensayo), rodat el 1952 pel Gaudí d’Honor Josep Mara Forn, és un curtmetratge documental en què el director explora la figura de l’artista i remarca les seves vinculacions amb les avantguardes artístiques de l’època.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat