Notícies

L’Acadèmia del Cinema Català participa en el Subtravelling 2010

L’edició d’enguany inclou la projecció dels curtmetratges presentats als premis Gaudí 2010


Barcelona, 15 de setembre de 2010. L’Acadèmia del Cinema Català ha signat aquest matí un acord de col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en el marc de la segona edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt d’animació i de ficció al metro de Barcelona, que es celebrarà entre el 15 i el 24 d’octubre.

El conveni, subscrit aquest matí per Dídac Pestaña, vicepresident executiu de TMB, i Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català, estableix que en el Subtravelling 2010 es projectaran alguns dels curtmetratges participants i guanyadors de la segona edició dels Premis Gaudí, guardons organitzats per l’Acadèmia amb l’objectiu de promoure el cinema català. Aquesta emissió serà el dijous 21 d’octubre a les 19 hores al mini cinema que s’instal·larà especialment per al festival a l’estació de metro d’Universitat (L1/L2) i serà presentada per l’actor i l’acadèmic Roger Pera.

D’altra banda, l’Acadèmia del Cinema Català participarà en l’acte d’inauguració d’aquesta segona edició del Subtravelling i algun dels seus Acadèmics serà part del jurat d’una categoria de la mostra, com Agustí Argerich i l’ Antoni Verdaguer.

L’edició d’enguany compta, a més, amb un nou espai de participació dins el metro: l’Espai Mercè Sala, obert al públic des del passat 6 de setembre. Es tracta d’una nova sala d’exposicions, situada a l’estació de Diagonal, que ofereix als visitants l’oportunitat d’aprendre tècniques audiovisuals i que servirà, durant el festival, de sala de projecció dels curtmetratges.

A més de les seccions de Microcurts, Campus i Palmarès, enguany el Subtravelling inclourà una nova categoria: Roda a TMB, una secció de convocatòria pública en la que qualsevol usuari pot rodar un curt de tres minuts de durada mitjançant un telèfon mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB. Les inscripcions romandran obertes fins el proper 6 d’octubre, i els interessats es poden inscrure i penjar les seves obres a la FTP del microsite subtravellingfestival.tmb.cat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat