Notícies

Pere Portabella és el Premi Gaudí d'Honor 2012 de l'ACC

L’Acadèmia del Cinema Català atorgarà el Premi Gaudí d’Honor 2012 a Pere Portabella en reconeixement a la seva trajectòria.Portabella és un dels directors catalans més internacionals i un dels únics cineastes espanyols a qui el MOMA de Nova York ha dedicat una retrospectiva, juntament amb Luis Buñuel i Pedro Almodóvar.

Barcelona, 20 de desembre de 2011.- L’Acadèmia del Cinema Català atorgarà el Premi Gaudí d’Honor 2012 a Pere Portabella, director, guionista i productor amb més de cinc dècades en actiu al món del cinema. Al llarg de la seva carrera, Portabella ha treballat amb Carlos Saura o Luis Buñuel, amb els quals ha creat algunes de les produccions més emblemàtiques del nostre cinema.

L’Acadèmia del Cinema Català ha escollit Pere Portabella per ser un dels cineastes més arriscats a l’hora d’explorar el llenguatge cinematogràfic i per comptar amb un gran prestigi i reconeixement internacional. La seva filmografia ha estat objecte de retrospectives a centres artístics tan avantguardistes com el Georges Pompidou de París (2003) o el MoMA de Nova York (2007). Des de 2001 les seves obres formen part del fons artístic del MACBA de Barcelona.

Pere Portabella recollirà el Premi Gaudí d’Honor durant la celebració de la gala dels IV Premis Gaudí, que tindrà lloc el 6 de febrer de 2012 al teatre Artèria Paral·lel. Els guardonats amb el Gaudí d’Honor en les tres edicions anteriors han estat: l’actor Jordi Dauder (2010) i els directors Josep Maria Forn (2009) i Jaime Camino (2008).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat