Notícies

"La lapidation de Saint Etienne" premi FIPRESCI a la SEMINCI

Eddie Saeta obté per segona vegada consecutiva aquest any, el premi FIPRESCI: en el passat festival de Sant Sebastià va ser atorgat a la pel·lícula El Muerto y ser feliz de Javier Rebollo, i en el festival de Valladolid ha estat per la pel·lícula La Lapidation de Saint Etienne de Pere Vilà Barceló. El jurat estava format per: Angelika Kettelhack (Alemanya), Alexey Gusev (Rússia) i Joan Millaret (Barcelona).

La Lapidation de Saint Etienne va tenir la seva 1ª presentació oficial al passat festival de Karlovy Vary. Està interpretada per Lou Castel i narra l'historia d'Etienne, un vell restaurador de mobles que viu sol en un apartament desordenat. La relació amb la seva única filla s'ha deteriorat fins a un punt, que la seva filla només pot dirigir-se a ell a través d'insults, intentant expulsar-lo maliciosament del seu pis.

La càmera segueix a Etienne, en el seu treball, atenent cuitosament a les seves estàtues i cadires de fusta, mentre els fantasmes de la seva dona i l'altra filla freqüenten la seva vida. El resultat es una versió brutal del martiri de Sant Esteve, basada en una actuació central, desafiada per Lou Castel.

La pel·lícula ha estat produïda per Lluis Miñarro (Eddie Saeta, S.A) i per David Pérez (DDM Visual), i compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, l'ICEC i l´ICAA. La distribució a Espanya serà efectuada per Splendor Films i està prevista la seva estrena a sales de cinema cap a finals d'aquest any.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat