Pepón Coromina Award

2013: Bigas Luna

pepon2013

El Jurat atorga el primer premi Pepón Coromina al traspassat director Bigas Luna, per la doble promoció del cinema català el 2012.

El Jurat del Primer Premi Pepón Coromina integrat pel director Jordi Cadena, president, l’artista audiovisual Mariona Omedes, secretària i les directores Isabel Coixet i Maria Ripoll i el productor Toni Carrizosa, amb la participació de Marta Molins, presidenta honorífica, després de valorar molt positivament les propostes presentades, ha decidit, per unanimitat, concedir el primer Premi Pepón Coromina al director Bigas Luna per haver contribuït, durant l’any 2012, a l’impuls a la difusió i promoció de la cultura cinematogràfica a Catalunya, mitjançant, en particular, dues accions:

L’adaptació cinematogràfica de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen, un projecte ambiciós i inacabat que és també un dels somnis que havia compartit amb el seu amic i productor, Pepón Coromina. El Jurat vol destacar la fructífera creativitat de Bigas Luna que culmina en el seu llegat cinematogràfic i el seu apadrinament a la creació, precisament, d’aquest premi, impulsant-lo com a un dels guardons que estan cridats a donar prestigi al talent català i a seguir enriquint, a futur, el panorama cinematogràfic català.

La Junta Directiva de l’Acadèmia del Cinema Català ratifica el veredicte i celebra el reconeixement i homenatge al director Bigas Luna, dotat d’una de les mirades més personals i creatives, d’un imaginari propi que projectava amb genialitat sobre la pantalla.

El trofeu del Premi Pepón Coromina consisteix en un disc de plata ideat i dissenyat per l’artista Àngels Ribé.

El lliurament del Premi Pepón Coromina va tenir lloc el 3 de juliol de 2013, en el transcurs de la Festa d’Estiu del Cinema Català. Van recollir el guardó per exprés desig de la família de Bigas Luna, Carles Porta i Oscar Rodríguez.

bannerweb candidatesxiii