Notícies

'Sala 33' celebra el centenari de Carmen Amaya amb l'estrena de 'Bajarí'

El dijous 31 d'octubre el documental Bajarí s'emet al 'Sala 33'. Àlex Gorina presenta i comenta la pel·lícula amb la directora de la pel·lícula, Eva Vila.

Aquest mes de novembre es celebren els cent anys del naixement de la mítica 'bailaora' Carmen Amaya i també els cinquanta anys de la seva mort. La coincidència de dues efemèrides tan rodones és l'ocasió per recordar una de les figures indispensables de la cultura catalana del segle XX amb l'emissió de Bajarí, paraula caló que designa la capital catalana. Dirigit per Eva Vila, el documental és el retrat d'una tradició viva: la del flamenc i la rumba creada a Barcelona. La neboda-néta de Carmen Amaya, la ballarina Karime Amaya, fa un recorregut pel llegat de la seva tieta i busca el seu propi camí.

Àlex Gorina es trasllada a la font de Carmen Amaya que hi ha a la placeta de Brugada, al barri de la Barceloneta de Barcelona, per parlar amb Eva Vila, la directora de Bajarí. La font està situada en una localització molt especial: a l'antic emplaçament del barri gitano del Somorrostro, on va néixer Carmen Amaya i on es va rodar gran part d'una de les pel·lícules que la va convertir en llegenda: Los Tarantos (Francesc Rovira Beleta, 1963).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat