Notícies

Projecció de 'La plaga' a la Filmoteca

Neus Ballús, directora, Isona Passola, Presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català i Maria Badia, diputada del Parlament Europeu presentaran La plaga dijous 7 de novembre a les 17h a la Filmoteca de Catalunya. 

La pel·lícula ha ha estat seleccionada pels eurodiputats com una de les 10 candidates al Premi LUX 2013 que atorga el Parlament Europeu.

Mai abans cap pel·lícula catalana havia estat nominada a aquest prestigiós premi (la basca Ander va estar nominada l'any 2009). Una important fita que s'afegeix a la llarga llista de festivals internacionals on s'ha projectat el film, com la Berlinale, el BAFICI o el D'A, entre d'altres. 

La nominació de La plaga a aquest premi europeu es va fer pública diumenge 30 de juny, en el marc del 48è Festival Internacional de Karlovy Vary (KVIFF) per part de Karel Och, director artístic del KVIFF, Jakub Duszynski, co-president d'Europa Distribution i Oldrich Vlasak, vicepresident del Parlament Europeu.

Des de l'any 2007, els premis LUX premien aquells films que reflecteixen les diferents realitats de la Unió Europea i donen suport a la distribució d'aquestes coproduccions dins de la Unió. La pel·lícula belga The Broken Circle Breakdown, la britànica The Selfish Giant i la coproducció francoitaliana Miele són les tres finalistes del Premi LUX de cinema d'enguany. El Premi LUX és un guardó concedit pel Parlament Europeu per impulsar el cinema europeu i estimular el debat sobre els valors i l'actualitat social a Europa.

D'acord amb els vots dels membres del Parlament Europeu, la pel·lícula guanyadora s'anunciarà el proper desembre a Strasbourg. En anteriors edicions han seleccionat pel·lícules com A l'altre costat (Fatih Akin), 4 mesos, 3 setmanes i 2 dies (Cristian Mungiu), El silenci de Lorna (Jean-Pierre i Luc Dardenne), Io sono l'amore (Luca Guadagmino), Habemus Papam (Nanni Moretti), Le havre (Aki Kaurismäki), Pina (Wim Wenders) o Tabu (Miguel Gomes).

Sessió gratuita per gentilesa de la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Per a més informació, consulteu el web de la Filmoteca.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat